Real Madridski skavti o 20-letni zvezdi: "Podpis"

Comments · 70 Views

Real Madridski skavti o 20-letni zvezdi: "Podpis"

Skavtska mreža Nogometne majice Real Madrid ni osredotočena samo na Xabija Alonsa v Severnem Porenju Vestfaliji; močno so se zanimali tudi za vzhajajočo zvezdo Bayerja iz Leverkusna, Floriana Wirtza. Medtem ko Wirtzov talent ni skrivnost, poročila kažejo, da bi lahko bil "generacijski", zaradi česar ga je Real Madrid obravnaval kot najboljšo možnost za podpis pogodbe.

Leverkusen verjame v Wiltza

Wirtz, opisan kot hibrid med napadalcem in vezistom, je že nekaj časa na radarju Los Blancosov. Vendar kljub poročilom skavtov, ki zagovarjajo njegov nakup, Real Madrid ne bo naredil nobenih takojšnjih potez. Nogometna majica Bayer 04 Leverkusen je prepričan, da bo Wirtz ostal vsaj še eno sezono, podobno kot Alonso. Poleg tega Real Madrid trenutno nima prostora v svoji ekipi za Wirtza, Rodrygo Goes in Jude Bellingham pa izpolnjujeta podobne vloge.

Wirtzova statistika poudarja njegov potencial: 11 golov in 17 podaj v 38 tekmah te sezone. Medtem ko sta Barcelona in Bayern München prav tako izrazila zanimanje zanj, bi lahko bila njegova visoka cena, ki naj bi presegla 100 milijonov evrov, odvračilna, zlasti za Barcelono.

Odločitev Real Madrida, da odloži iskanje Wirtza, se morda zdi preudarna glede na okoliščine. Zaradi nepripravljenosti Leverkusna, da bi se ločil od svojega cenjenega premoženja, v kombinaciji s trenutno dinamiko moštva

Real Madrida in finančnimi premisleki je poteza v tem trenutku zahtevna.

Nakup nogometni dres

Vendar pa Wirtzova pot kaže, da se bo konkurenca za njegov podpis le še stopnjevala. Njegove predstave so pritegnile pozornost evropskih elitnih klubov in ker njegova vrednost še naprej narašča, bi lahko postalo zagotavljanje njegovih storitev vse težje.

Real Madrid bo zaenkrat budno spremljal Wirtzov razvoj, saj se zaveda, da bo konkurenca za njegov podpis še vedno huda. Ali bodo sčasoma lahko zagotovili njegove storitve, bo odvisno od različnih dejavnikov, vključno s stališčem Leverkusna, razvojem moštva Real Madrida in finančnim stanjem evropskega nogometa.

Genij "generacije"

Skavti Ženska nogometna majica Real Madrid so Floriana Wirtza, vzhajajočo zvezdo Bayerja iz Leverkusna, prepoznali kot 'generacijskega' talenta, vrednega podpisa. Kljub njegovi impresivni statistiki in vsestranskemu slogu igre ga Real Madrid ne bo takoj zasledoval zaradi omejitev v ekipi in zaupanja Leverkusna, da ga bo obdržal. Tržna vrednost Wirtza, ki naj bi presegla 100 milijonov evrov, lahko tudi odvrne potencialne snubce, kot sta Barcelona in Bayern München.

Comments